۴ واحد تولیدی فارس در ایام کرونا منتخب ملی شدند
کد خبر: 3957232
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۰

۴ واحد تولیدی فارس در ایام کرونا منتخب ملی شدند

در همایش ملی تجلیل از خانه‌های بهداشت کارگری برتر، کارفرمایان برگزیده حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی و کارفرمایان سلامت محور در هنگامه شیوع کرونا ۴ واحد تولیدی استان فارس به‌عنوان منتخب ملی معرفی شدند.

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس، در همایش ملی تجلیل از خانه‌های بهداشت کارگری برتر، کارفرمایان برگزیده حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی و کارفرمایان سلامت محور در هنگامه شیوع کرونا ۴ واحد تولیدی استان فارس امروز، 12 اسفندماه به‌عنوان منتخب ملی معرفی و از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقدیر شدند.

در این آئین کارخانه گلسار فارس منتخب ملی کارفرمایان برگزیده حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی به جهت ارتقای سلامت نیروی کار، سالم‌سازی محیط کار و حفظ اشتغال موجود در شرایط کرونا شناخته و به همین جهت وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از مدیرعامل این شرکت تقدیر کرد.

این واحد تولیدی علی‌رغم وجود کرونا و بروز مشکلات متعدد در حوزه اقتصادی در سال جاری نه تنها تعدیل نیرو نداشته بلکه ۱۲۰ نیروی جدید نیز استخدام کرده و همچنین دستورالعمل‌های بهداشتی نیز در این واحد تولیدی در سطح بسیار مناسبی رعایت شده است.

در این همایش ملی و در بخش کارفرمایان سلامت محور نیز ۲ کارخانه لاستیک دنا و شرکت پشم شیشه استان فارس به‌عنوان منتخب ملی معرفی شدند.

در بخش خانه‌های بهداشت کارگری برتر نیز خانه کارگر ۲ واحد تولید این استان شامل شرکت لبنیاتی رامک و شرکت گلسار فارس به‌عنوان واحد‌های برتر معرفی شدند.

عملکرد واحد‌های تولیدی در ایام شیوع کرونا، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، پیشگیری از ابتلای کارگران به این بیماری و عدم اخراج نیرو از جمله شاخص‌های انتخاب واحد‌های برتر در این همایش بوده است.

بر اساس مفاد قانون کار واحدهای تولیدی و صنعتی با 50 نفر نیروی کار و بیشتر مکلف به ایجاد خانه‌های بهداشت کارگری هستند. خانه‌های بهداشت کارگری به‌منظور ارتقای سطح سلامت کارگران از طریق انجام مراقبت‌های بهداشتی، همکاری در شناسایی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان‌آور و جلوگیری از بروز سوانح و حوادث محیط کار در کارگاه‌های  50  نفر شاغل به بالا ایجاد می‌شوند.

در خصوص شاخص‌های ارزیابی خانه‌های بهداشت کارگری برتر باید گفت که شاخص‌های اصلی ارزیابی و امتیازدهی به خانه‌های بهداشت کارگری برتر  شامل نصب تابلو و پوستر، مناسب بودن فضای فیزیکی، وضعیت سرمایشی و گرمایشی، ثبت تعداد مراجعات، نظارت بر آب آشامیدنی، انجام معاینات دوره‌ای، انجام معاینات قبل از استخدام، تجهیزات فنی، وضعیت انطباق داروهای موجود با لیست دارویی و دستورالعمل شرایط نگهداری داروها و تاریخ انقضای داروهای موجود، تعداد دوره‌های آموزشی برگزار شده در خصوص پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی جامعه کارگری، اجرای طرح کاج ( کاهش اعتیاد در جامعه کار و تولید و آموزش‌های سبک زندگی سالم ویژه کارگران و خانواده‌های آن‌ها و... ) رعایت و اجرای پروتکل‌های بهداشتی و غربالگری کارگران در خصوص جلوگیری از شیوع ویروس کرونا  و غیره است که از سوی حوزه امور اجتماعی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی و اداره‌کل درمان تأمین اجتماعی که عضو شورای هماهنگی ارائه خدمات بهداشتی به بیمه شدگان تامین اجتماعی هستند، بررسی و نفرات برتر استان معرفی می‌شوند.

با شیوع ویروس کرونا نقش خانه‌های بهداشت‌های کارگری در محیط های کاری در مهار و همچنین حفظ و صیانت از سلامت کارگران و سالم‌سازی محیط کار از این بیماری در رونق و جهش تولید بسیار چشم‌گیر بوده است.

ماده 147 قانون کار جمهوری اسلامی ایران، دولت را مکلف به ارائه خدمات بهداشتی به کارگران کرده است، از این‌رو از سال 1366 برنامه مشترک ارائه مراقبت‌های اولیه بهداشتی به بیمه شدگان با همکاری مجموعه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهداشتی اجرا می‌شود. در استان فارس  185 خانه بهداشت کارگری فعال هستند که به ارائه خدمات بهداشتی در محیط های کار و تولید می‌پردازند.

انتهای پیام
captcha