تضاد مطلق قلت و كثرت در زنده‌ترین حقیقت تاریخ
کد خبر: 3919828
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۱

تضاد مطلق قلت و كثرت در زنده‌ترین حقیقت تاریخ

عاشورا زنده‌ترین حقیقت تاریخ است، حقیقتی كه تا قیام و قیامت پا بر جا می‌ماند و عاملی جهت تشخیص سره از ناسره و حق از باطل می‌شود، در واقع می‌توان گفت عاشورا تضاد مطلق قلت و كثرت است.

روزی كه كاروان خاندان عصمت و طهارت پیامبر مكرم اسلام(ص) را در صحرای كربلا محاصره كردند و آب را بر روی این كاروان بستند، شاید كسی از مردمان آن روزگار گمان نمی‌كرد كه حادثه‌ای رخ دهد كه تبدیل به زنده‌ترین حقیقت تاریخ شود. حقیقتی كه تا قیام و قیامت پا بر جا می‌ماند و عاملی جهت تشخیص سره از ناسره و حق از باطل می‌شود.

آری! عاشورا زنده‌ترین حقیقت تاریخ است و این خون حسین(ع) و یاران مظلومش است كه همواره می‌جوشد و كار تمام ظالمان و مستكبران عالم را یكسره می‌كند و دقیقاً به‌همین دلیل است كه در طول تاریخ بارها مستكبران و طواغیت به دنبال از میان بردن نام حسین(ع) و مجالس یاد او هستند.

در حقیقت می‌توان گفت عاشورا تضاد مطلق قلت و كثرت است؛ آنچه كه ابراهیم خلیل‌الله(ع) آورد تا آنچه محمد امین(ص) به تمام آرایه‌ها آراسته‌اند، اگرچه قلیل هستند اما بارها واژه قلیل را در كتاب آسمانی خود خوانده‌ایم آنجا كه فرمود «قَلِیلًا مَا تَذَكَّرُونَ»، «قَلِیلًا مَا تَشْكُرُونَ»، «قَلِیلًا مَا یؤْمِنُونَ» و ... و بخش دیگر صحنه عاشورا آلوده به تمام پلشتی‌ها و پلیدی‌ها و عصاره فرعون و قارون‌ و طاغوت‌هاست كه البته تعداد آن‌ها كثیر است، آنجا كه قرآن هم فرمود «أَكْثَرُهُمْ لَا یعْقِلُونَ»، «أَكْثَرَكُمْ فَاسِقُونَ»، «أَكْثَرُهُمْ لِلْحَقِّ كَارِهُونَ» و ...؛ لذا قلت و کثرت در کربلا تجلی عینی و حقیقی از توصیف این دو گروه در قرآن است.

چیزی كه باید از صحنه عاشورا بیاموزیم این است كه نه قلت اینها موجب هراس و توقفشان شد و نه کثرت آن‌ها سبب غلبه و چیرگی‌شان. قلیل‌ها خوشنام و رستگار شدند و كثیرها بدنام و شقاوتمند و تا قیامت نیز مورد لعن و نفرین قرار می‌گیرند، پس بدانیم كه رمز ماندگاری عاشورا و دستیابی به رستگاری، بصیرت و موفقیت بود.

در ادامه این گزارش به سراغ یكی از علمای اسلام می‌رویم و سخنانی چند درباره صحنه عاشورا و همچنین عبرت‌های این حماسه بزرگ تاریخی را می‌خوانیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن مرادی، امام جمعه موقت شیراز ضمن تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت امام حسین(ع) و یاران باوفایش گفت: عاشورا صحنه بسیاری از حقیقت‌ها و عبرت‌هاست؛ در عین اینكه خلق حماسه عظیم بشری برای پیروزی خون بر شمشیر است اما درس‌ها و عبرت‌هایی به انسان‌ها می‌آموزد كه برای كل تاریخ كفایت می‌كند.

عبرت‌های عاشورا

وی، نخستین درس عاشورا را بصیرت دانست و گفت: عاشورا به ما آموخت كه اگر بصیرت نداشته باشیم، ممكن است روزی در مقابل اولاد پیامبر خدا(ص) و نمونه‌ انسان‌های كامل ایستادگی كنیم البته نمونه‌های كاملی از بصیرت نیز در صحنه عاشورا و حتی دوره كنونی نیز مشاهده می‌كنیم؛ ابوالفضل‌العباس(ع)، 72 شهید كربلا، شهدای دوران دفاع مقدس،‌ سردار شهید قاسم سلیمانی و غیره همگی نمونه‌های كاملی از بصیرت و ولایت‌مداری هستند كه هیچ‌گاه دست از ولایت‌مداری خود برنداشتند و همواره پا در ركاب مولای زمان خود ایستادگی كردند.

مرادی با بیان اینكه یكی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های عاشورا، نپذیرفتن ظلم و مقابله و مقاومت در برابر آن است، گفت: مقاومت در برابر مستكبران رمز پیروزی در تمام دوران‌هاست؛ همان‌طور كه مقاومت كاروان امام حسین(ع) در كربلا موجب ماندگاری این حماسه عظیم شد، مسلماً امروز هم مقاومت در برابر مستكبران و طواغیت عالم، رمز پیروزی مسلمانان خواهد بود.

امام جمعه موقت شیراز تأكید كرد: علاوه بر این‌ها عاشورا به ما می‌آموزد كه هر جامعه‌ای نیاز به رهبری عادل، با تقوا، بصیر و آشنا با آموزه‌های قرآن دارد تا بتواند این آموزه‌ها را منطبق با سیره ائمه معصومین كه قرآن‌های ناطق هستند، در جامعه اسلامی پیاده كند اما باید این نكته را بدانیم كه جامعه‌ای كه رهبر واحد نداشته باشد، محكوم به شكست خواهد بود.

وی، عدم سازش با مستكبران را درس دیگر عاشورا برشمرد و گفت: عاشورا و قیام امام حسین(ع) همواره به انسان‌ها می‌آموزد كه نباید با ظالمان و مستكبران مذاكره و سازش كرد زیرا نهایت این سازش و مذاكره به ضرر مسلمانان خواهد بود و این‌گونه بود كه امام حسین(ع) با جان و مال و ناموس خود به جهاد در راه خدا رفت.

مرادی بیان كرد: با مرور وقایع عاشورا در طول تاریخ می‌خوانیم كه امام حسین(ع) یكی از مهم‌ترین اهداف قیام خود را احیای دین خدا و امر به معروف و نهی از منكر اعلام می‌كند، پس امروز هم باید بدانیم كه برای زنده‌ نگه‌داشتن دین و حفظ خوبی‌ها و نهی منكرات باید جهاد كنیم و این جهاد در هر زمان بستگی به شرایط دارد و در این زمان نیز مسلماً برای امر به معروف و نهی از منكر و احیای دین خدا به خصوص در برابر هجمه‌های فرهنگی نیازمند جهاد فرهنگی داریم.

تاریخ اسلام، ساخته عاشوراست

امام جمعه موقت شیراز با تأكید بر اینكه تاریخ ما ساخته عاشورا است، گفت: زمانی كه بخواهیم تاریخ تمدن بنویسیم، یک واقعه محوری را وسط می‌گذاریم مانند رنسانس كه به دوران قبل و بعد از رنسانس تقسیم می‌شود؛ لذا عاشورا را هم می‌توانیم محور قرار دهیم و هر چیزی كه قبل از عاشورا رخ داده است مقدمه شكل‌گیری آن بوده است و همه انبیا آمده‌اند تا مقدمات شكل‌گیری عاشورا را فراهم كنند.

وی اظهار كرد: وقتی که از عاشورا حرف می‌زنیم نه فقط یک پدیده مربوط به سال ۶۱ را بررسی می‌كنیم بلكه درباره پدیده بسیار بزرگی صحبت می‌كنیم که بر تاریخ سایه انداخته است. عاشورا تا ظهور و حتی بعد از آن و تا آستانه قیامت ادامه پیدا می‌كند؛ عاشورا چنین انرژی عظیمی در تاریخ است.

انتهای پیام
captcha