به گزارش ایكنا از فارس، در مطلب قبل توصیههای تغذیهای هنگام ابتلا به بیماریهای تنفسی را خواندیم؛ اینكه چه نوع ویتامینها و مواد غذایی در شرایط شیوع كرونا مصرف كنیم. در این مطلب یكسری توصیههای تكمیلی درباره چگونگی استفاده از مواد غذایی و ویتامینها را میخوانیم.
بيشتر بخوانيد:
در هنگام مواجهه با بیماریهای تنفسی لازم است همه ویتامینهای مورد نیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری و بهبودی از طریق منابع غذایی آن تأمین شود و منابع غذایی حاوی ویتامینها و املاح هیچگونه ارجحیتی بر یکدیگر ندارند.
توجه داشته باشیم، مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شدهای در پیشگیری از بیماریهای عفونی ندارد و برنامه مکمل یاری فقط بر اساس دستورالعمل کشوری انجام میشود.
۱- در برنامه غذایی روزانه دو اصل تعادل و تنوع رعایت شود. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد موردذنیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ۶ گروه اصلی غذایی مانند نان و غلات، سبزیها، میوهها، شیر و فرآوردههای آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانهها قرار دارند.
۲- مواد غذایی در هر گروه غذایی، دارای ارزش غذایی مشابه هستند و میتوان از یکی به جای دیگری استفاده کرد، بهعنوان مثال میتوان از ماست به جای شیر و از حبوبات و تخم مرغ به جای گوشت استفاده کرد.
۳- برای افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج، کیوی و دیگر میوهها و سبزی ها استفاده شود.
۴- با توجه به اینکه پیاز خام حاوی ویتامین C است میتوان روزانه همراه با غذا استفاده کرد.
۵- در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C است، استفاده شود.
۶- با توجه به نقش ویتامینهای E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی ویتامین A (منابع گیاهی شامل انواع سبزیها و میوههای زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات) و منابع غذایی ویتامین E نظیر روغنهای مایع مانند کانولا، گلرنگ ، آفتابگردان و ذرت) استفاده شود.
۷- از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان خودداری شود.
۸- روزانه میتوان با استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کرد.
۹- برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزیها، حبوبات، میوههای تازه و خشک شده و غلات کامل) استفاده شود.
۱۰- روزانه از منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزیها برگ سبز و میوهها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها، زرده تخم مرغ، غلات سبوسدار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش و مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) برای ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده شود.
۱۱- مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات بهصورت روزانه توصیه میشود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند.
برگرفته از راهنمای مدیریت تغذیه در کرونا ویروس؛ دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
انتهای پیام