برنامه جدید آموزشی حوزه در 248 مدرسه اجرا می‌شود/ توجه ویژه به قرآن، تفسیر و روایت
کد خبر: 3841987
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۲
معاون آموزش حوزه بیان کرد:

برنامه جدید آموزشی حوزه در 248 مدرسه اجرا می‌شود/ توجه ویژه به قرآن، تفسیر و روایت

گروه حوزه‌های علمیه ــ معاون آموزش حوزه‌های علمیه با بیان اینکه برنامه جدید آموزشی حوزه در ۲۴۸ مدرسه اجرا می‌شود، گفت: بیش از چهار هزار حدیث از متون حدیث شیعی و همچنین بیش از هشت هزار بار آیات قرآن در متون جدید حوزه استفاده شده است.

برنامه جدید آموزشی حوزه در 248 مدرسه اجرا می‌شود/ استفاده از 4 هزار حدیث در متون حوزهبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی رستم‌نژاد، معاون آموزش حوزه علمیه، امروز، 23 شهریورماه، در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه که در مدرسه فیضیه برگزار شد با اشاره به برنامه جدید آموزشی در حوزه علمیه، گفت: برنامه جدید آموزشی حوزه، دارای سه سطح آشنایی، شناخت و تسلط است و در آن تمامی متون سطح یک حوزه، بازنگری، بازتولید و یا تولید جدید شده است. 

معاون آموزشی حوزه علمیه ادامه داد: یکی از کارهای صورت گرفته در برنامه جدید آموزشی حوزه، تدوین متون مختلف برای سطوح گوناگون، یعنی از زیر دیپلم، دیپلم و بالای آن است که در متن و ساعت، برنامه‌ریزی اختصاصی و متفاوتی برای آنان در نظر گرفته شده است.

رستم‌نژاد با بیان اینکه در تدوین این متون توجه ویژه به قرآن و روایت صورت گرفته است، تصریح کرد: توجه ویژه به قرآن و تفسیر در تدوین متون با استفاده از بیش از هشت هزار بار از آیات قرآن صورت گرفته است و یک طلبه با خواندن آن با آیات زیادی از قرآن به همراه ترجمه آن مانوس می‌شود.
 
معاون آموزش حوزه با بیان اینکه دوره فشرده تفسیر و تجوید قرآن هم در مباحث آموزشی دیده شده است، اظهار کرد: توجه ویژه به حدیث از دیگر کارهایی است که در تدوین متون مورد اهتمام قرار گرفته و بیش از 4 هزار حدیث از متون حدیثی شیعه به خصوص با نگاه اخلاقی و تهذیبی در دروس گنجانده شده است.
 
128 ساعت دروس اقتضائی
 
رستم‌نژاد ادامه داد: 128 ساعت دروس اقتضائی به تناسب مناطق گوناگون در متون گنجانده شده که از جمله موضوعات مرتبط با بحث وهابیت در مناطق مبتلا به است.

رستم‌نژاد بیان کرد: اهتمام ویژه به موضوعات انقلاب و حاکمیت، نظام و ولایت فقیه در ابتدای درس عقاید و امامت، دفاع مقدس، تاریخ انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی صورت گرفته و در برنامه درسی جدید گنجانده شده است.

معاون آموزش حوزه با بیان اینکه کاربردی کردن دروس در نظام جدید آموزشی حوزه مورد اهتمام جدی قرار دارد، تصریح کرد: 12 عنوان با محتوای اخلاق و تربیت، اخلاق و آداب و با چینش علمی مرتب و منظم، تدوین شده که در این مراسم رونمایی می‌شود.

اجرای برنامه جدید آموزشی حوزه در 248 مدرسه

وی با بیان اینکه امسال سال پنجمی است که نظام جدید آموزشی را دنبال می‌کنیم و بازخوردگیری‌های صورت گرفته هم جمع‌‍‌آوری شده و پرونده تغییرات در متون هم مفتوح است، اظهار کرد: از زمانی که بنده مسئولیت معاونت آموزش حوزه ر ا بر عهده گرفتم، 11 مدرسه در ابتدا برنامه جدید آموزشی را اجرا می‌کردند، ولی امروز 248 مدرسه در سراسر کشور زیر بار برنامه جدید آموزشی قرار دارند.

رستم‌نژاد ادامه داد: برای برنامه جامع حوزه در سطح یک هم برنامه دقیقی معرفی شده و برخی متون جدید مانند کتاب چهل حدیث امام و انسان 250 ساله مقام معظم رهبری نیز در دروس گنجانده شده تا طلاب آشنایی بیشتری با آن بیابند.

وی با بیان اینکه بحث تدوین درختواره دانشی حوزه از دیگر کارهاست، تصریح کرد: در سال گذشته یکی از مباحث جدی شورای گسترش حوزه، بحث در مورد همین درختواره بود و از ظرفیت علمی انجمن‌ها، طلاب و استادان و ... در این زمینه استفاده شد.

تصویب 20 رشته و گرایش جدید

معاون آموزش حوزه علمیه با بیان اینکه 20 رشته و گرایش جدید تصویب و تدوین شده است، اظهار کرد: قرآن و حدیث، منطق و فلسفه، ارتباطات، اخلاق، تبلیغ، علوم انسانی و اسلامی و فقه و اصول و ... از جمله سرشاخه‌های اصلی در خوزه است که گرایشات مختلفی از آن تدوین شده و در حال حاضر به 20 رشته و گرایش می‌رسد.

وی افزود: این رشته و گرایشات در موضوعات فقهی، اصلاح فرایندها در جهت تصحیح امور برای طلاب و مدیران از جمله اصلاح فرایند تأسیس رشته‌ها و ایجاد مدارس در حال اجرا است؛ همچنین برای رفع مشکل امتحانات شفاهی که طلاب از سراسر کشور مجبور بودند به قم بیایند استادان ممتحن تربیت و جذب شده‌اند تا این مسئله رفع شود.

رستم‌نژاد با بیان اینکه قبلاً طلاب مجبور بودند برای امتحانات شفاهی از سراسر کشور به قم بیایند، ولی امروز در 300 مدرسه علمیه این اتفاق رخ می‌دهد، بیان کرد: در قم هم فرایند امتحانات روان شده است، همچنین تدوین تقویم آموزشی شناور و جدید که در آن زمانبندی امتحانات در اختیار مناطق با نظارت ستاد قرار گرفته است از دیگر کارهای صورت گرفته به شمار می‎رود.

برپایی 32 درس خارج

وی ادامه داد: توسعه و تشکیل گروه های علمی و تربیتی در مدارس سراسر کشور و توسعه دروس خارج از دیگر کارهاست که امروز 32 درس خارج به صورت رسمی در خارج از قم دایر است.

معاون آموزش حوزه افزود: گسترش اردوهای آموزشی و دوره های آموزشی تابستانه با وجود مشکلات اقتصادی از دیگر کارهای ما بوده است که در شهرها و شهرستان‌های مختلف برگزار شد.

یادآور می‌شود دروس حوزه از فردا یکشنبه 24 شهریورماه در حوزه علمیه قم آغاز خواهد شد و در سایر شهرها نیز متناسب با زمانبنی اعلام شده آغاز می شود.

در پایان مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه از متون جدید آموزشی حوزه رونمایی شد؛ همچنین برپایی نمایشگاه یادمان شهدا و نمایشگاهی از تصاویر علمای بزرگ از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

انتهای پیام 

captcha