تجلی عبودیت در عاشورا/ هیئت طراز حسینی چه ویژگی‌هایی دارد
کد خبر: 3840925
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۷
منطق حسینی/۱

تجلی عبودیت در عاشورا/ هیئت طراز حسینی چه ویژگی‌هایی دارد

گروه اجتماعی ــ رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس با بیان اینكه توجه به خداوند و عبودیت در عاشورا كاملاً مشخص است، گفت: در تمام خطبه‌هایی كه امام حسین(ع) از بدو قیام تا لحظاتی كه زنده بودند، فرمودند، ذكر و یاد خدا و توكل به او وجود دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین ملك‌مكان، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس در گفت‌وگو با ایكنا از فارس، با بیان اینكه واقعه عاشورا و داستان كربلا از جهات مختلفی قابل تأمل و درس گرفتن است، گفت: در این قیام از یك سو امام حسین(ع) و اهداف بلندش قراردارد و از سوی دیگر كسانی كه در مقابل امام حسین(ع) قرار گرفتند تا به موقعیت‌ها و مال و منال دنیوی دست یابند.

وی با تصریح اینكه امام حسین(ع) در مقابل باطل قرار گرفته بود، گفت: آن حضرت یك وظیفه الهی بر دوش داشت كه باید به نحو شایسته با تمام مصیبت‌ها و درگیری‌ها و مشكلاتی كه سد راهش بود، این وظیفه را انجام دهد.

امام حسین(ع) بر اساس تكلیف عمل كرد
ملك‌مكان با تأكید بر اینكه امام حسین(ع) تنها بر اساس احساس تكلیف و وظیفه عمل كرد، گفت: آن حضرت برای احیای امر به معروف و نهی از منكر قیام كرد زیرا حاكمان فاسقی در آن زمان وجود داشتند كه مردم دنباله‌رو آن‌ها بودند در صورتی كه این افراد شایستگی چنین مناصبی نداشتند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس، مسئله تجلی عبودیت در عاشورا را یادآور شد و گفت: مسئله دیگری كه در قضیه عاشورا كاملاً روشن، مبرهن و مشخص است، مسئله توجه به خداوند و بندگی و عبودیت پروردگار است.

وی ادامه داد: در تاریخ می‌خوانیم كه امام حسین(ع) یك روز از دشمنش مهلت خواست تا در شب عاشورا بتواند با خداوند راز و نیاز كند و به عبادتش بپردازد و این نشان می‌دهد یكی از كارهای مهم برای هر مسلمانی، ارتباط با خداوند است.

اظهار بندگی در خطبه‌های امام

ملك‌مكان بیان كرد: در تمام خطبه‌هایی كه امام حسین(ع) از بدو قیام تا لحظاتی كه زنده بودند، فرمودند، ذكر خداوند و یاد خدا و توكل به او وجود دارد و این نوعی اظهار بندگی در مقابل پروردگار است.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس اضافه كرد: حتی در آخرین لحظات امام حسین(ع) خداوند را فراموش نمی‌كند و در بحبوحه جنگ كه دشمن دارد با او می‌جنگد، لحظاتی از جنگی كه همچنان ادامه دارد، دست می‌كشد و نماز اول وقت را به جماعت اقامه می‌كند و این نشانه اهمیت عبودیت و بندگی در پیشگاه خداوند است كه انسان نباید در هیچ شرایطی بندگی خود را نسبت به خدا فراموش كند و عبادت او را كنار بگذارد. هر لحظه انسان نیازمند به خداوند است مخصوصاً در شداید و سختی‌ها این احساس نیاز بیشتر است و امام حسین(ع) این را نشان دادند.


عزاداری به شیوه اهل بیت(ع)

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شیوه‌های عزاداری اهل بیت(ع) در سوگ امام حسین(ع) اشاره كرد و گفت: مهم‌ترین اولویت ائمه بعد از شهادت امام حسین(ع) و برپایی سوگواری‌ها، این بود كه اهداف و فلسفه قیام آن حضرت را برای مردم تبیین كنند لذا ائمه تلاش می‌كردند تا ضمن نشان دادن مظلومیت امام حسین(ع)، آن اهداف را هم برای مردم بازخوانی كنند.

ملك‌مكان با بیان اینكه عزاداری ضمن اینكه ثواب دارد، می‌تواند اهداف قیام امام حسین(ع) را زنده نگه دارد، گفت:‌ آنچه از هیئات مذهبی انتظار می‌رود این است كه تنها عزاداری در آن‌ها نباشد، بلكه تبیین اهداف قیام امام حسین(ع) و اهمیت مبارزه با منكرات و اقامه واجبات و برخورد با ظلم و رسیدگی به مظلومان نیز در دستور كار خود قرار دهد.

هیئت طراز حسينی 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس تأكید كرد: هیئات مذهبی باید طوری برنامه‌ریزی كنند كه این اهداف و فلسفه‌ها برای نسل جوان و كسانی كه در مجلس عزاداری شركت می‌كنند، روشن شده و تبیین شود كه امام حسین(ع) برای چه جنگید. ایشان می‌خواست منكری در جامعه نباشد و امروز اگر منكری هست، باید به چه نحو با آن مبارزه كرد.

وی با تأكید بر اینكه امام حسین(ع) قیام كرد تا واجبات الهی متروك نشود، گفت: امروز چه واجباتی در جامعه متروك هستند و باید به تأسی از امام حسین(ع) این واجبات را احیا كنیم به خصوص واجباتی نظیر امر به معروف و نهی از منكر، زكات و خمس و غیره.

ملك‌مكان ادامه داد: یكی از اهداف قیام امام حسین(ع) كمك به مظلومان بود و اجازه نمی‌داد ذره‌ای به كسی ظلم شود و همواره با ظالم مبارزه می‌كرد تا ما بدانیم به هیچ وجه نباید زیر بار ظلم رفت و باید در این راه جان داد و تمام این‌ها درس‌هایی است كه امام حسین(ع) به پیروانش آموخته است.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس تأكید كرد: یك هیئت شاخص و طراز امام حسین(ع) باید اول به این جنبه‌ها و اهداف و فلسفه‌های قیام توجه كند و آن‌ها را احیا و تبیین و روشن كند و در كنار برگزاری سینه‌زنی و زنجیرزنی و ذكر مصیبت این نكات را هم فراموش نكند تا به مرور زمان باطل، حق جلوه داده نشود و حق هم باطل جلوه داده نشود و این وظیفه هیئات مذهبی است كه به آن بپردازند و از اهداف قیام امام حسین(ع) دفاع كنند.
انتهای پیام

captcha