اولویت‌های فرهنگی نیروهای مسلح براساس قرآن باشد
کد خبر: 3820161
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۱

اولویت‌های فرهنگی نیروهای مسلح براساس قرآن باشد

گروه فرهنگی ـ معاون هماهنگ‌كننده دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی كل قوا با بیان اینكه یکی از الزامات اساسی کار فرهنگی نیروهای مسلح باید این باشد كه برگرفته از هدایت‌های قرآنی باشد، گفت: باید با استفاده از آیات قرآن كریم سیاست‌ها و اولویت‌های خود را در امورات فرهنگی تعریف كنیم.

به گزارش ایكنا از فارس، سردار حسین شهمیری، معاون هماهنگ‌كننده دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی كل قوا امروز، 27 خردادماه در اختتامیه سومین دوره کارگاه آموزش برنامه‌ریزی فرهنگی حوزه خانواده ویژه مسئولان مجتمع‌های فرهنگی کوی‌های سازمانی ارتش جمهوری اسلامی در استان‌های فارس، یزد، کرمان و اصفهان كه در شیراز برگزار شد، با اشاره به برگزاری این كارگاه‌ها گفت: چنین برنامه‌هایی از سال گذشته شكل گرفت و در سال جاری هم ادامه پیدا كرد و بناست كه سایر مراكز استان‌ها هم چنین برنامه‌ای را اجرا كنند.

وی با تأكید بر اینكه قطعاً نیاز به این حرکات جهادگونه و جهادی در مجموعه‌های نیروهای مسلح داریم، افزود: یکی از الزامات اساسی کار فرهنگی نیروهای مسلح باید این باشد كه بر گرفته از هدایت‌های قرآنی باشد چرا كه سیاست‌ها و اعمال انسان را می‌توانیم از قرآن برگیریم.

 شهمیری با یادآوری آیاتی از قرآن كریم گفت: خداوند در قرآن كریم تأكید می‌فرماید كه هم خود و هم خانواده خود را پاسداری كنیم پس حفظ خود و خانواده یك دستور قرآنی است و با همین انگیزه هم چنین برنامه‌هایی اجرا می‌شود.

معاون هماهنگ‌كننده دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی كل قوا با تأكید بر اینكه باید با استفاده از آیات قرآن كریم سیاست‌ها و اولویت‌های خود را در امورات فرهنگی تعریف كنیم، گفت: یكی از نكاتی كه قرآن كریم تأكید می‌فرماید این است كه كسانی در زمین تمكن پیدا می‌كنند، اقامه نماز و پرداخت زكات باید انجام دهند كه این مسائل هم برای مجموعه‌های نیروهای مسلح در اولویت است.

وی اظهار كرد: تمكنی كه طی 40 سال عمر انقلاب اسلامی پیدا كردیم این است كه مؤمنان ظرفیت پیدا كردند تا بتوانند اراده خود را در مسیر تحقق وعده‌های الهی قرار دهند و موانع هم مانع كار آن‌ها نشود كه این كار به خصوص در نیروهای مسلح انجام شده است.

شهمیری این نكته را یادآور شد كه اولین ثمره حکومت صالحان اقامه نماز، پرداخت زکات و امر به معروف و نهی از منکر است لذا در ساخت و ساز مجموعه‌های فرهنگی باید به این نكته توجه داشته باشیم كه زمینه‌های برگزاری نماز را فراهم كنیم.

وی با بیان اینكه مسجد محوری و اقامه نماز برای نیروهای مسلح یك توفیق است، گفت: اقامه نماز و ادای زکات و امر به معروف از منكر از وظایف و کارهای قطعی مسئولان حکومت اسلامی است و لازم است كه به وظایف خود کاملاً توجه کنیم و آشنا باشیم.

معاون هماهنگ‌كننده دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی كل قوا همچنین گفت: در انتصاب‌های جدیدی كه مقام معظم رهبری در نیروهای مسلح انجام می‌دهند، یكی از نكاتی كه بدان توجه می‌كنند بحث خانواده‌هاست كه دغدغه‌ ذهنی معظم‌له است و تردیدی نیست كه ورود فرماندهان به كار فرهنگی می‌تواند نقش با اهمیتی داشته باشد.

لزوم استفاده نیروهای مسلح از ظرفیت اربعین

 وی ضمن برشمردن برخی از سیاست‌های ابلاغی گفت: با بررسی‌هایی كه انجام شد مشخص شد كه اعزام به اربعین در میان خانواده‌های انتظامی و نیروهای مسلح اثرات بسیار مطلوبی داشت لذا در سیاست‌ها هم قید کردیم که حداقل برای یک پنجم کارکنان وضعیتی فراهم شود که از فرصت اربعین استفاده کنند البته در ناجا به این موضوع خوب پرداخته شده است سال گذشته موکب در کربلا برپا كردند و امسال بناست كه در نجف برپا كنند.

شهمیری با بیان اینكه اعزام کارکنان به صورت خانوادگی به دوره‌های تربیت تعالی در ناجا بیشتر انجام می‌شود، گفت: البته تجربه سپاه در اینجا هم بسیار وسیع است چرا كه فرماندهی کل سپاه پای كار آمد و تمام ظرفیت‌های سیاحتی و زیارتی خود را یک جا در اختیار امر تربیت و تعالی قرار داد به طوری كه سالانه حدود 35 هزار خانواده و قریب 120 هزار وارد دوره‌های تربیت تعالی خانوادگی می‌شوند كه این تجربه گرانقدری است.

معاون هماهنگ‌كننده دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی كل قوا در ادامه سخنان خود اظهار كرد: در حوزه تبلیغات و روابط عمومی، سیاست‌های متعددی را بیان كردیم که در حوزه اجرایی کردن تدابیر و فرامین امام برنامه‌های تربیت محور از قبیل تعمی فرهنگ عترت، ولایت‌مداری، توسعه فرهنگ نماز، اجرای برنامه‌های قرآنی، امر به معروف و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت از طریق برنامه‌های راهیان نور و غیره اجرا شده است.

وضعیت معنویت میان نیروهای لشكری از استحكام بیشتری برخوردار است

وی معتقد است كه در مقایسه كلان وضعیت معنویت و دیانت و ایمان بین سیستم‌های لشکری دارای استحكام بیشتری نسبت به كشوری است و علتش هم این است كه از روز اول پیروزی انقلاب با تدبیر امام هم نماینده امام در سپاه مشخص شده و هم رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی که نشان‌دهنده اهمیت جایگاه نیروهای مسلح مکتبی و ارتباطشان با روحانیت و حضور روحانیت است.

شهمیری با بیان اینكه ده‌ها هزار روحانی در طول این سالها و دوران دفاع مقدس در این مجموعه‌ها آمده‌اند، گفت: اگر این وضعیت در مقایسه با بخش کشوری دارای فاصله مطلوبی است به دلیل پیوستگی و حضور پر رنگ روحانیت بوده است و در حقیقت این پیوستگی با روحانیت و نفس شهداست که نیروهای مسلح را حفظ کرده است.

معاون هماهنگ‌كننده دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی كل قوا با تصریح اینكه در سال گذشته همایش روحانیان نیروهای مسلح به میزبانی آجا برگزار شد، گفت:‌ بعد از این همایش روحانیان برخی از استان‌ها نیز به صورت خودجوش با یكدیگر جلسه گذاشتند تا بتوانند از ظرفیت‌های یكدیگر بهره بگیرند.

وی پیشنهاد داد تا نیروهای ارشد استانی سپاه و ارتش و ناجا ظرفیت‌های خود را به اشتراك بگذارند و از ظرفیت همدیگر ا ستفاده كنند و همچنین گفت: خوب است در این زمینه نیروهای مسلح جلسات ماهانه و فصلی داشته باشند تا ظرفیت‌های همدیگر را ببینند و استفاده كنند.

مسابقات قرآن نیروهای مسلح در استان‌ها برگزار شود

شهمیری با اشاره به برگزاری مسابقات قرآن در نیروهای مسلح گفت: اكنون مسابقات قرآن در میان نیروهای مسلح به صورت طولی برگزار می‌شود یعنی هر نیرویی برای خودش جداگانه مسابقات قرآن برگزار كرده و منتخبان آن‌ها در پایان با یكدیگر رقابت می‌كنند در صورتی كه می‌توان سالانه مسابقات قرآن نیروهای مسلح در استان‌ها و همچنین رقابت‌های فرهنگی میان آنان برگزار كرد.

وی در پایان تأكید كرد كه بخشی از اقدامات فرهنگی خود را بر روی زیرساخت‌های اساسی برای آینده متمركز كنیم به عنوان مثال بعضی از نیروها تمركز فعالیت‌های فرهنگی خود را بر روی خردسالان در نظر گرفته‌اند كه بسیار خوب است.

انتهای پیام

captcha