الزام دستگاه‌های فرهنگی كشور برای ارائه خدمت به جامعه عشایری
کد خبر: 3819539
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۶

الزام دستگاه‌های فرهنگی كشور برای ارائه خدمت به جامعه عشایری

گروه اجتماعی ـ مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر کشور گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، همه دستگاه‌های فرهنگی کشور موظف به ارائه خدمات به جامعه عشایری هستند.

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل امور عشایر استان فارس، احمد میرقائد، مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر کشور امروز، 25 خردادماه در مراسم دهمین جشنواره ادبی عرب ایل خمسه استان در منطقه عشایری آق چشمه شهرستان خرمبید با تأكید بر انجام فعالیت‌های فرهنگی در میان جامعه عشایری گفت: بر اساس مصوبه هیات وزیران همه دستگاه‌های فرهنگی کشور موظف به ارائه خدمات به جامعه عشایری هستند.
وی گفت: در دولت تدبیر و امید جلسات شورای عشایری در تمامی سطوح شهرستانی، استانی و کشوری احیا شده و توانسته تصمیمات مهمی در ارتقای جامعه عشایری داشته باشد.
میرقائد، افزایش نرخ باسوادی جامعه عشایری، آموزش مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای و ارتقای شاخص‌های بهداشتی در عشایر را چند نمونه از مصوبات جلسات شورای عالی عشایری بر شمرد و ابراز امیدواری کرد با پیگیری عشایر و تعامل دستگاه‌های ذیربط بتوانیم به این اهداف دست یابیم.
مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر کشور، جامعه عشایری را جامعه‌ای توانمند دانست که با جمعیت یک میلیون و دویست هزار نفری خود در سطح کشور 25 درصد گوشت قرمز و 35 درصد صنایع دستی کشور را تأمین می‌کنند و همچنین 700 هزار هکتار اراضی کشور و 40 درصد مراتع ایران را در اختیار دارند.
رحیم زارع، نماینده مردم شهرستان‌های آباده، بوانات و خرمبید در مجلس شورای اسلامی نیز فراکسیون عشایری مجلس را یکی از فراکسیون‌های فعال و تاثیر گزار در مجلس شورای اسلامی برشمرد که توانسته مصوبات خوبی داشته باشد.
وی برخورداری جامعه عشایر از اعتبارات صندوق توسعه ملی و اعتبارات ارزش افزوده را نمونه‌ای از مصوبات مجلس در کمک به این قشر مولد و پرتلاش بر شمرد.
زارع افزود: بهره‌مندی عشایر از از درآمد معادن شهرستان نیز در دستور کار قرار گرفته که می‌تواند گام مهمی در عمران و آبادی این جامعه باشد.
وی گفت: خانه‌های بهداشت سیار عشایری نیز که سال گذشته برای نخستین بار در کشور در استان فارس راه‌اندازی شد در سال جاری نیز در دستور کار قرار گرفت و در ماه گذشته 18 کانکس خانه بهداشت سیار عشایری در استان اضافه شد که امیدواریم تا پایان سال جمعاً به 30 کانکس افزایش یابد.
روح‌الله بهرامی، مدیرکل امور عشایر فارس نیز در این جلسه ضمن بیان ویژگی‌های جامعه عشایری، ظرفیت‌های ایجاد شده در دولت تدبیر و امید را در جهت ارتقای معیشت جامعه عشایر برشمرد.
وی با بیان نقش بی‌بدیل عشایر در اقتصاد کشور، این جامعه مولد را استوانه‌های خود کفایی کشور خواند و گفت: جامعه عشایری خود یک جامعه فرهنگی است و خاستگاه فرهنگی دارد.
بهرامی اضافه کرد: هویت تمدنی ایران اسلامی در جامعه عشایری متبلور شده است و تقویت آن و الگو قرار دادن این آداب و رسوم می‌تواند در تحکیم بنیان خانواده مفید باشد.
انتهای پیام

captcha